fbpx

Resepi Nasi Ayam Penyet Sheila Rusly Versi Express Sedap

Resepi nasi ayam dari sheila rusly nice look siapa-siapa nak cuba buat ayam penyet ni boleh tengok resepi dan video di bawah.

Sampai kampung terus masuk dapur. 4 jam stuck dekat highway alhamdulillah sis & family selamat sampai. Nah sis belanja resipi Ayam Penyet express👇🏻AyamSerai(titik)LengkuasSeraiHaliaBawang merahBawang putihKunyit hidupBawang merahBawang putihBiji ketumbarJintan manis(Tumbuk rebus bersama ayam & daun limau purut)Dah rebus angkat sejukkan gorengSambal loteh👇🏻Cili merahCilipadi merahTomato Bawang merahBawang putihBelacan👆🏻 goreng tumbuk & tumiskan semula.Air asam jawaMaggi cukup rasaSenangkan? Less is more! Jom try😋#ayampenyet #instafood #homecooked #cookedwithlove #airtangansr #maggimalaysia #maggicukuprasa #sentiasabersyukur #alhamdulillah

Posted by Resepi Sheila Rusly on Rabu, 13 Jun 2018

Mesti ramai tercari-cari kan resepi ayam penyet yang diabuat oleh sis sheila rusly ni, ok dibawah adalah bahan-bahan yang anda perlukan untuk membuat (ayam penyet)

Bahan-Bahan serta Caranya :

– Ayam

– Serai(titik)

– Lengkuas

– Serai

– Halia

– Bawang merah

– Bawang putih

– Kunyit hidup

– Bawang merah

– Bawang putih

– Biji ketumbar

– Jintan manis

(Tumbuk rebus bersama ayam & daun limau purut)

Dah rebus angkat sejukkan goreng

– Sambal loteh????????

– Cili merah

– Cilipadi merah

– Tomato 

– Bawang merah

– Bawang putih

– Belacan

Goreng tumbuk & tumiskan semula.

– Air asam jawa

– Maggi cukup rasa

– Senangkan? Less is more! Jom try????

Tambahan dari admin, untuk nasi korang boleh cuba pelbagai jenis resepi nasi seperti nasi tomato, nasi minyak, nasi lemak ke atau nasi beriani untuk match kan dengan ayam penyet ni.

Rujukan :

– Sheila Rusly 

– Maggi Cukup Rasa