Kucing Dua Belah Muka Yang Cantik Dan Unik
Walaupun ada dua belah muka, tapi tetap comel! Sekali pandang macam pakai topeng. Sekali pandang nampak macam pakai topeng tetapi itulah keunikan kucing yang dinamakan Labat ni. Kucing jenis British Shorthair ini  tinggal di France dan gambarnya menjadi sensasi di internet.  Sebe...
Read More
5 Rak Pinggan Besi Paling Popular Mengikut Bajet
Rak Pinggan Besi yang tahan lama dan berbaloi untuk dimiliki. Biasanya apabila kita selesai membasuh pinggan, kita akan meletakkan pinggan yang basah terus rak pinggan. Jadi rak pinggan besi biasanya menjadi pilihan untuk mengeringkan pinggan kerana tahan lama dan tidak mudah rapuh. Berikut adalah b...
Read More
10 Kegunaan LEGO Yang Anda Tidak Tahu
Biasanya LEGO haya digunakan untuk mainan kanak-kanak. Siapa sangka ia juga boleh digunakan untuk memudahkan aktiviti harian dan juga sebagai hiasan yang menakjubkan. Siapa tidak kenal LEGO kan? Mainan nostalgia zaman kanak-kanak. Tahukan anda, LEGO juga mempunyai pebagai kegunaan lain. Macam-m...
Read More
13 Idea Hiasan Bilik Tidur Rumah Kampung
Memiliki rumah kampung bukan penghalang untuk anda membuat dekorasi yang menarik. Malah rumah anda boleh kelihatan tenang dan menyegarkan. Rumah kampung biasanya mempunyai elemen kayu. Kebanyakkan orang buntu bagaimana untuk mendekorasi bilik tidur rumah kampung.  Saya cadangkan anda ...
Read More
Lelaki Ini Menghias Rumah Menggunakan Perabot IKEA Mendapat Perhatian Ramai
Rumah yang dulunya suram kini nampak mewah dan bergaya! Inspirasi rekaan dalaman ini adalah dari Muhammad Arif Arif dan dikongsi oleh fanpage tips hias rumah mendapat lebih 6 ribu perkongsian di facebook. Siapa sangka ruang rumah yang kecil juga boleh nampah mewah dengan menggunakan b...
Read More
Kalau Pokemon Betul-Betul Wujud Macam Mana Rupa Dia?
17 Ilustrasi realistik hasil karya artis dari London. Real! oshua Dunlop, artis dari London menjalankan projek  yang di panggil "Pokémon Zoology",  menampilkan beberapa siri ilustrasi realistik untuk karakter  Pokemon watak utama iaitu Ash (Charmander, Squirtle, Bulbasaur, dan Pikach...
Read More
10 Idea Dekorasi Taman Kecil Bawah Tangga
Ingin memiliki taman kecil di dalam rumah? Jom lihat 10 idea menarik ini. Kebanyakkan rumah di Malaysia menjadikan bawah tangga sebagai stor. Jarang sekali ruang ini digunakan sebagai taman kecil di dalam rumah. Uniknya dengan ruang sekecil ini, ia mampu menaikkan suasana harmoni di dalam rumah. Jik...
Read More
17 Gambar Seni Fotografi Yang Menarik Menggunakan Patung Aksi
Siapa sangka dengan hanya menggunakan patung aksi pun boleh mencipta gambar-gambar menarik dan bermakna. Seorang jurugambar Jepun Hot.kenobi menggunakan patung aksi dan fotografi untuk mencipta ceritanya yang tersediri. Hot.kenobi menggunakan patung aksi DC, Marvel dan kadang-kadang dari Disney Star...
Read More
5 Idea Projek DIY Yang Menarik Untuk Kucing Anda
Nak cari projek DIY untuk kucing anda? Disini kami senaraikan 5 projek menarik yang boleh anda buat. 1. Cat tree dari meja terpakai Siampa sangka dengan menggunakan meja pun anda boleh buat cat tree. Rekaan yang mudah dan juga sesuai unuk kucing yang suka memanjat meja. +Sumber 2. Tempat memanjat me...
Read More
Syarikat Jepun Ini Membuat Perisai Samurai Khas Untuk Kucing Dan Anjing
Jangan main-main, kucing dengan anjing pun dah jadi pahlawan sekarang! Sebuah syarikat Jepun yang dipanggil Samurai Age membuat rekaan baju samurai khas untuk kucing dan anjing. Mereka melihat binatang peliharaan sememangnya sentiasa setia bersama-sama manusia dan bersedia mempertahankan tuan mereka...
Read More
Ini Bukan Kain Batik, Ini Kek Batik. Memang Kreatif!
Cantiknya kek dia! Corak-corak batik. Macam mana nak makan kalau cantik macam ni ? Bila nak raya mulalah tempahan untuk kek juga meningkat. Batikrolls tampil dengan konsep yang kreatif iaitu corak batik, yang pasti ini bukan macam resepi kek batik tau tapi corak batik Didatangkan dengan kotak yang...
Read More
Harimau Obesiti Di China Mendapat Perhatian Ramai
Gambar-gambar ini mula menjadi popular di internet. Paling penting mereka nampak betul-betul comel! Gambar Harimau Siberia di  Siberian Tiger Park, China ini menjadi perhatian ramai dengan saiz badan mereka. Menurut sumber dari Shanghaiist, imej ini bermula tular di laman sosial ...
Read More
DIY Kotak Hiasan IKEA Dengan Hanya Menggunakan Teknik Mudah Ini
Hendak beli kotak IKEA mahal. Cuba buat sendiri sahaja guna lebihan kertas wallpaper Kaison. Hendak beli kotak IKEA mahal (SPRIDD - RM39.90). Cuba buat sendiri sahaja guna lebihan kertas wallpaper Kaison. Beli di Kaison RM19.90 untuk 45cm x 10 meter. Kotak LUX pula ambil di Speedmart....
Read More
24+ Idea Dekorasi Dinding Ceria Yang Kreatif
Bagaimana untuk mendapatkan suasana yang ceria dengan menggunakan warna-warna yang bersesuaian. Kadang-kadang agak sukar bagi kita untuk menggunakan warna-warna yang ceria disebabkan warnanya yang terlampau terang dan kelihatan tidak sesuai dengan suasana.   Walaubagaimanapun, dengan menggunaka...
Read More
Teknik Membuat Pagar Keselamatan Bayi Dengan Kos Hanya RM50
DIY membuat pagar keselamatan untuk bayi dari paip PVC Baby safety gate DAG™ Styles Disini saya kongsikan sedikit cara untuk membuat pagar keselamatan daripada paip PVC dengan hanya bermodalkan  RM50. Kalau beli yang dah siap, biasanya dalam RM 150 hingga RM300. Senang sangat-sangat. Cuma gun...
Read More
11 Idea Dekorasi Untuk Bilik Kecil
Buntu untuk menghias bilik kecil? Disini kami senaraikan idea bagaimana anda boleh menggunakan ruang tersebut dengan sepenuhnya. 1. Membuat kawasan 2 tingkat Kebanyakkan rumah flat atau kondominium mempunyai kawasan atau bilik yang sangat terhad. Jangan jadikannya sebagai satu masalah buat anda. And...
Read More
Cara Membuat Pizza Mudah Tanpa Uli Roti
Langkah mudah bagaimana anda juga boleh membuat pizza sendiri di rumah. Tempoh hari saya ada kongsikan insiden gas habis di facebook saya. Alamak! Kena masak selain dari gas. Pagi-pagi nak kena sediakan sarapan ringkas untuk anak-anak dan suami. Alternatifnya adalah oven. Pizza mudah tanpa uli ...
Read More
15 Kucing Yang Menjadikan Tikus Sebagai Kawan Baik Mereka
Jarang sekali kita mendengar kucing dan tikus jadi kawan baik. Comel habis! 1. Cik Tam dengan Cik Ti Kucing biasanya akan anggap haiwan kecil sebagai pemangsa terutamanya tikus. Kucing berkawan baik dengan tikus adalah situasi yang jarang berlaku. Ini mungkin disebabkan mereka tinggal di rumah yang ...
Read More
8 Petanda Orang Yang Berpura-Pura Baik Yang Anda Mesti Elak
Orang yang berpura-pura baik ada dimana-mana sahaja. Betul tak? 1. Bila hormat dengan orang Bagi orang yang berpura-pura mereka hanya hormat kepada orang mempunyai kuasa atau kepentingan mereka sahaja. Jadi, hati-hati dengan orang sebegini, mereka mungkin tiada bila anda susah. 2. Bila orang tidak s...
Read More
DIY Kotak Untuk Anda Ambil Gambar Cara Pro
Dengan kamera telefon pintar pun boleh. Tak perlu kamera DSLR. Seorang usahawan yang banyak berbudi pada saya memohon bantuan untuk membuat penggambaran produk baru yang dia sangat suka nak kongsi dengan orang lain dan saya fikir inilah masanya untuk saya membalas budi tetapi saya tiada sudio dan ka...
Read More
1 2 3 34