5+ Tips Berguna Untuk Anda Berkenalan Rapat Dengan Seseorang

Tidak kira Kaum Adam atau Kaum hawa pastinya anda pernah menyukai seseorang kan? Tapi masih tidak mengetahui carannnya untuk berkenalan dengan lebih rapat dengannya.

Tidak semua orang mampu memulakan dulu persahabatan lebih-lebih lagi dengan seseorang yang disukai. Lagi teruk curi-curi pandang jer dekat  si dia kan sebab nak tegur anda segan. Jangan risau!!. Kali ini, kami kongsikan tips berguna kepada anda di luar sana, untuk berkenalan dengan pujaan hati anda.

Berikut merupakan 5 tips berguna sebagai rujukan unutk anda berkenalan dengan seseorang:-

1. Yakin pada diri anda

1.	Yakin pada diri anda

Fotokredit: nbcnews.com

Kata orang, yakin itu penting. Kalau anda tiada keyakinan macam mana anda hendak menegur si dia kan.  Tapi jangan korang terlebih yakin pulak, buat muka tak malu teruk. Bak kata orang steady and cool.

2. Penampilan yang menarik

2.	Penampilan yang menarik

Fotokredit:annecohenwritercom

First impression sangat penting sewaktu memulakan perhubungan. Macam kita hendak temuduga kerja lah, penampilan kena jaga. Pakai pakaian yang sesuai dan berkelakuan sopan. Baru orang nak ambil kita kerja. Begitu juga dalam perhubungan. Kalau mula-mula anda anda dah tunjukkan pakaian yang kurang sopan dan kelakuan tak senonoh anda, sumpah sidia tolak anda mentah-mentah. 

3. Banyakan berborak untuk mengenali lebih lagi tentang sidia

 3.	Banyakan berborak untuk mengenali lebih lagi tentang sidia

Fotokredit:baituljannah.com

Di awal pengenalan anda dengan si dia, banyakkan berborak untuk mengenali si dia. Tanya asal dari mana, berapa orang adik -beradik, mak dan ayah kerja apa dan sebagainya. Jangan gelojoh sangat, baru jer jumpa dah minta nombor telefon.

4. Ambil berat tentang si dia

4.	Ambil berat tentang si dia

Fotokredit:dramabeans.com

Dan mula kenal dengan si dia, semestinya dah ambil nombor telefon, add friend dekat facebook dia, follow insta dan twitter dia kan? Masa ni la, anda boleh mula ambil berat tentang si dia. Tanya dia, tentang aktiviti harian dia dan sebagainya. Sabar setiap kali berbual dengan dia. Jangan kalut dan putus asa kalau dia lambat setiap kali reply.  Rajin-rajin la tegur si dia dalam laman sosial. Like dan komen status si dia. Tapi jangan pula anda spam dia macam orang gila,comfirm lepas tu dia block anda

5. Jangan tanya tentang hubungan percintaannya di awal perkenalan

Kalau anda baru berkenalan dengan si dia lebih kurang dua minggu, jangan pernah tanya tentang hubungan percintaan. Biarkan si dia selesa berborak dengan anda. Apabila si dia sudah selesa, dia dengan mudah bercerita segala benda tentang dirinya dengan kita. Jika si dia telah berpunya, maka anda perlu decide untuk tidak menghubunginya lagi atau masih berkawan dengannya.

Kalau dah lama kenal, baru anda boleh mula bertanya tentang perhubungan si dia seperti ‘ Hujung Minggu Ni Awak Tak KeluarGi Mana-mana Ke?’ ataupun “ Keluar dengan sapa hari ni? Bf ke?”

P/s : Mesej seperti “ Ni, saya mesej, tak ada orang marah ke?, tak yah pakai dah. Ayat ni dah berlapuk.

6. Sentiasa berdoa

6.	Sentiasa berdoa

Fotokredit:almukhlisin.my

Banyakkan doa dan tawakal. Semogapengenalan anda dengan si dia membawa kepada kebaikan.

Di harapkan, tips ini bermanfaat buat diri anda dan mungkin orangterdekat anda.

Dan Jangan lupa share tau!!

Share² lah yerr..