Sedut Air Dengan Tenang Dengan 3 Jenis Straw Mesra Alam Ini

Ini antara pilihan penyedut minuman (straw) bukan plastik yang boleh anda gunakan

Baru-baru ini viral di laman sosial mengatakan penyedut minuman (straw) dari plastik yang selalu kita gunakan "diharamkan" oleh kerajaan dari penggunaannya berkuatkuasa tahun 2020 kelak.

Ini mungkin atas sebab-sebab menjaga alam sekitar dari bahan-bahan berbahaya seperti itu, sebelum ini pembungkus makanan plastik dan polisterina telah dikuatkuasakan undang-undang berikut walaupun ianya tidak menyeluruh.

1- Straw Buluh

1- Straw Buluh

3Straw buluh antara salah satu straw cadangan yang boleh anda gunakan berulangkali, dibuat berasakan tumbuhan dan mesra alam dan sekaligus membantu mengurangkan pencemaran alam sekitar

Anda boleh menggunakan straw buluh ini untuk minum panas seperti kopi mahupun teh tarik, juga boleh digunakan pada minumam sejuk seperti smoothies dan koktail

Boleh juga digunakan sebagai doorrgift dan mudah dibawa untuk traveller

RM 31.20 Di Dengan 12pcs Di Shopee

2- Straw Besi

2- Straw Besi

Straw besi antara pilihan berkualiti dari segi ketahanan, kesihatan, dan perlidungan alam sekitar. Dibina menggunakan stainless steel menjadikan straw ini tahan dan mudah dicuci.

Mudah digunakan bagi restoran-restoran, kantin, dirumah dan boleh dibawa untuk travel di tempat-tempat yang lasak.

RM5.50 Dengan Dengan 2 Perbersih Di Shopee

3- Straw Silikon

3- Straw Silikon

Straw silikon yang mendapat kelulusan FDA approved food, kepelbagaian warna yang menarik dan sesuai digunakan untuk kanak-kanak dengan pengawasan. Walaupun materialnya dalam bentuk silikon tetapi ketahanan amat kuat dan tidak mudah pecah.

Sesuai digunakan untuk minuman seperti smoothie, kopi, teh, koktel, botol kanak-kanak, tumbler dan mudah dicuci dengan pencuci straw yang diberi.

RM 11.00 Dengan 6pcs Di Shopee