fbpx

Semakan Politeknik 2020 (Keputusan Kemasukan Pelajar)

Ini adalah cara untuk anda membuat semakan politeknik online terkini yang boleh anda jadikan rujukan dan panduan

Cara Buat Semakan Politeknik Online

Semakan Politeknik

Semakan politeknik setiap sesi 2020 boleh dilakukan menerusi UpuOnline, atau melalui laman rasmi Politeknik. untuk lepasan SPM, Kolej Komuniti, Sijil Politeknik, IKM, Institut Kemahiran PERDA, dan Institut Pertanian Malaysia. Semakan politeknik adalah untuk program sijil, diploma, dan ijazah.

Kemasukan ke Politeknik terdapat dua sesi setiap tahun dimana sesi pertama dibuka pada Februari untuk kemasukan jun dan sesi kedua dibuka bulan ogos untuk kemasukan bulan disember

Untuk makluman yuran politeknik antara yang termurah di Malaysia tidak rugi jika anda berjaya memasukinya

Berikut adalah cara untuk membuat semakan politeknik terkini melalui laman sesawang politeknik

Semakan Politeknik Pra Diploma, Sijil, Dan Diploma

Step 1 – Anda hanya perlu masuk ke laman rasmi pengambilan Politeknik di Mypolicc

Step 2 – Selepas masuk ke pautan tersebut di bahagian atas ada pilihan semakan pilih salah satu darinya, 1, 2, 3 adalah dalam kategori 4 dan 5 ganeral. tapi sama sahaja.

Step 3 – Dah pilih mana-mana seperti diatas, anda akan dibawa ke halaman semak, disitu anda hanya perlu masukkan NO KP anda tanpa tanda “-“ dan Tekan “Semak!” selesai.

Semakan Politeknik Ijazah Sarjana Muda

Step 1 – Untuk semakan program sarjana anda hanya perlu masuk ke laman rasmi pengambilan Politeknik di Mypolicc Semakan Sarjana

Step 2 – Selepas masuk ke pautan tersebut anda akan dibawa ke halaman semak, disitu anda hanya perlu masukkan NO KP anda tanpa tanda “-“ dan Tekan “Semak!” selesai.

Tambahan : Ada beberapa pautan yang boleh anda lihat seperti Status Permohonan anda, Surat Tawaran boleh rujuk “contoh surat tawaran politeknik” jika nak lihat bagaimana isinya.

Rayuan Politeknik

Jika anda membuat Semakan tetapi mendapati status anda GAGAL anda boleh buat Rayuan Politeknik sebagik saja tarikh rayuan dibuka, proses menunggu untuk semakan Rayuan Politeknik selalunya tidak lama.

Semoga perkongsian cara membuat Semakan Politeknik ini dapat memberi manfaat kepada anda.

Pertanyaan Politeknik

Jika ada sebarang pertanyaan berkaitan politeknik boleh rujuk dan hubungi talian dibawah

Rujukan :

Leave a Comment