Masalah Login JobsMalaysia (Problem Solve)

Masalah login jobsmalaysia antara perbualan hangat juga diantara job hunter di seluruh Malaysia, untuk tajuk kali ini kami nak rungkai bagaimana nak selesaikan masalah ini.

Cara Selesaiakn Masalah Login JobsMalaysia

Ini adalah dari pengalaman admin sendiri untuk selesaikan masalah ini.

Baca Juga : Cara Daftar Pengguna Baru JobsMalaysia

Antara punca kerap kali berlaku dalam laman sesawang Jobsmalaysia selalu dari pengguna lama ke versi baru.

  • Dah login tapi “ralat”
  • Dah letak ID pengguna tapi lupa “password”
  • Dah tekan “lupa kata laluan” tapi tunggu email tak sampai-sampai
  • Dah cuba “daftar baru” tapi katanya ic dah pernah didaftarkan

Cara nak sattlekan bila dah tak dapat nak buat apa-apa dah adalah korang terus buka facebok search JobsMalaysia” atau (https://www.facebook.com/JobsMalaysia.gov.my) dan ketik butang hantar mesej “Sent Message”.

Dah ketik bagi salam, atau say hi, dan beritahu masalah korang, macam min buat haritu bila hadap masalah tak boleh login ni macam ni.

Nak reset password tapi tunggu email tak sampai-sampai, ingat belum daftar lagi dengan jobsMalaysia ni, tapi bila cuba buat “daftar baru” dia cakap ic dah pernah didaftarkan.

Penyudahnya min bagi maklumat yang di minta untuk tujuan “reset semula” database email kita dalam jobsmalaysia.

Dan dalam masa 24-48 jam hari bekerja dia dah respon mesej yang min hantar tu. Check email untuk pengaktifan semula, dan boleh hunting job dalam tu seperti sedia kala.

Share² lah yerr..

Leave a Comment