Jawatan Kosong UKM 2020 Universiti Kebangsaan Malaysia

Ini adalah perkongsian cara mohon dan semak iklan jawatan kosong ukm bagi tahun 2020, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukan ini.

Kerja Kosong 2020 UKM

Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), untuk kali ini ukm menerusi laman sesawangnya smk.ukm.my/sppj telah mengeluarkan hebahan iklan jawatan kosong di universiti itu untuk tahun 2020 ini. Sekali lagi tawaran ini dipelawa kepada anda yang mempunyai kreteria-kreteria yang ditetapkan untuk memohon mengikut kumpulan jawatan yang ditetapkan.

UKM merupakan sebuah universiti awam (ipta) yang terletak di Bangi, Selangor. Berhampiran juga dengan UNIKL dan UPM. Pusat perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUK) Cheres dan mempunya satu cawangan di KL. Universiti ini merupakan antara universiti berprestij di Malaysia dan juga Asia Tenggara dengan anggaran 22ribu kapasiti pelajar yang terdapat di situ.[1]

Baca Lagi : Jawatan Kosong UITM Terkini

Kekosongan Jawatan

Berikut adalah senarai kekosongan jawatan yang ada untuk rujukan

 1. PEGAWAI PERUBATAN GRED UD47
 2. PEGAWAI PERUBATAN GREDU D51
 3. PEGAWAI PERUBATAN GRED UD53

Syarat Lantikan & Gaji

 • Syarat serta gaji bagi jawatan-jawatan yang disenaraian kan di atas boleh dirujuk di smk.ukm.my/sppj.[2]

Cara Mohon

 • Permohonan boleh dilakukan secara online melalui laman sesawang smk.ukm.my/sppj
 • Pengguna baru sila buat pendaftaran dahulu sebelum membuat permohonan
 • Pendaftaran baru atau lama perlu melengkapkan butir-butir diri anda dengan lengkap terlebih dahulu sebleum membuat sebarang permohonan
 • Permohonan secara online yang tidak lengkap boleh menyebabkan permohonan tidak akan dipertimbangkan.
 • Dah hantar dengan lengkap tunggu status permohonan anda sama ada deterima atau tidak atau tiada sebarang tindakan. Selalunya mana tempat kerja kalau 3-5 bulan tiada sebarang tindakan anggaplah tidak berjaya.

Tarikh Tutup

 • Tarikh tutup permohonan 19 Januari 2020

Rujukan

 1. ˄ Mengenai UKM (Wikipedia)
 2. ˄ Portal Hebahan Iklan Jawatan (UKM)

Disclaimers : Artikel ini ditulis sebelum tarikh tutup permohonan, kalau dah melepasi tarikh tutup jangan sesekali “share” takut berlaku kekeliruan. Portal ini hanya sekadar berkongsi hebahan iklan sahaja, bukan mohon melalui website ini, tq.