Jawatan Kosong Tabung Haji 2019 TH (Cara Mohon)

Ini adalah perkongsian cara mohon dan semak iklan jawatan kosong tabung haji (TH) bagi tahun 2019, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukan ini.

Kerja Kosong 2019 Tabung Haji TH

Jawatan Kosong Tabung Haji (CARA MOHON), selalunya apa-apa jawatan berkaitan tabung haji akan diwawarkan di laman sesawang jobstreet.com.my untuk tahun 2019 ini apa yang kami dapati, tiada sebarang kemaskini untuk kerja kosong terbaru berkaitan TH di laman sesawang itu. Namun apa yang kami dapati laman career career.tabunghaji.gov.my merupakan medium terbaru untuk hebahan terkini berkaitan jobs yang terkini di TH.

Tabung Haji merupakan badan yang berperanan dalam menguruskan perjalanan jemaah Haji dari Malaysia ke Mekah setiap tahun. Beribu pejabat di Menara TH Tun Razak KL kini badan itu merupakan sebuah institusi kewangan yang sentiasa memastikan setiap operasi haji berjalan dengan lancar dan efisyen.[1]

Cara Mohon

Berikut adalah step dan cara nak cari dan dapatkan kerja di Tabung Haji.[2]

Muha Hadapan Laman Career TH

First step anda pergi ke laman sesawang “career.tabunghaji.gov.my“, di situ akan kelihatan paparan seperti diatas, jika anda pengguna baru sila “sign in as new user”.

Pengesahan PDPA Notice

Dah masuk ketik anda akan dibawa ke paparan seperti ini, dah baca dan faham semuanya klik “Agree”

Bahagian Pendaftaran Baru

Paparang “sing up” merupakan paparan untuk anda cipta akaun anda sebagai pengguna laman career tersebut. isi apa yang diperlukan dan balik semula ke laman login di step pertama tadi dan “log in”

Butiran Diri Anda

Dah dapat log masuk, isi butir-butir diri anda sperti profile, akademik, pengalaman kerja untuk disimpan di pihak TH career. Kalau ada hebahan jobs terkini akan dihebahkan menerusi “job Application” tersebut.

Itu sahaja perkongsian yang kami boleh berikan sebagai panduan, semoga bermanfaat.

Rujukan

  1. ˄ Mengenai(Tabung Haji)
  2. ˄ Portal Kerja (Tabung Haji)