fbpx

Jawatan Kosong MPOB 2019 Lembaga Minyak Sawit Malaysia

Ini adalah perkongsian cara mohon iklan jawatan kosong mpob bagi tahun 2019, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukkan ini.

Kerja Kosong 2019 MPOB

Jawatan Kosong Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB), untuk kali ini mpob menerusi laman sesawangnya Onlinejobs Mpob(GOV) telah mengeluarkan hebahan iklan jawatan kosong untuk tahun 2019 ,tawaran ini dibuka kepada Warganegara Malaysia dengan kreteria-kreteria yang ditetapkan untuk memohon megikut kumpulan jawatan yang ditetapkan.

MPOB adalah agensi kerajaan yang diamanahkan untuk berkhidmat dalam industri kelapa sawit negara. Peranan utamanya adalah untuk mempromosikan dan membangunkan objektif, dasar dan keutamaan kebangsaan bagi kesejahteraan industri kelapa sawit Malaysia.[1]

Kekosongan Jawatan

 • Penjaga Jentera Elektrik J19/J22 (Lembaga Minyak Sawit Malaysia – MPOB)
 • 2 Kekosongan[2]

Gaji Penjaga Jentera Elektrik J19/J22

Gaji minimum (J19)RM1,377.00
Gaji minimum (J22)RM2,271.00
Gaji maksimum (J19)RM4,052.00
Gaji maksimum (J22)RM4,725.00
Imbuhan Tetap Perumahan (ITP) RM300.00
Imbuhan Tetap Khidmat Awam (ITKA) RM115.00
Bantuan Sara Hidup (COLA) 150 – 300 (Tertakluk kepada penempatan)
Bayaran Insentif Perkhidmatan Kritikal (BIPK) 10% daripada gaji pokok

Tugas Penjaga Jentera Elektrik J19/J22

 • Bertanggungjawab melaksanakan skop tugas penyenggaraan dan operasi ke atas sistem pepasangan elektrik dengan memastikan tatacara/prosedur keselamatan adalah sentiasa dipatuhi bagi memenuhi keperluan Akta Bekalan Elektrik 1990 dan Peraturan-Peraturan Elektrik 1994.

Syarat Lantikan

Berikut adalah syarat untuk anda mohon jawatan sebagai penjaga jentera elektrik ini.

Cara Mohon

 • Permohonan hanya melalui laman sesawang Onlinejobs (MPOB GOV) sahaja, kalau dari lain-lain sesawang hati2 mungkin “tipu”
 • Permohonan hendaklah dikemukakan dengan menggunakan borang secara online sahaja.
 • Pemohon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan sijil-sijil sehingga dihubungi oleh pihak sekretariat.
 • Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas TIGA (3) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonannya tidak berjaya.
 • Sebarang permasalahan / pertanyaan, sila emailkan kepada onlinejob@mpob.gov.my disertakan Nama Penuh dan No. Kad Pengenalan anda.

Tarikh Tutup

 • Tarikh tutup permohonan 15 April 2019 Jam 5.30 Petang

Rujukan

 1. ˄ Mengenai MPOB (MPOB GOV)
 2. ˄ Portal Kerja MPOB (Onlinejob)

Disclaimers : Artikel ini ditulis sebelum tarikh tutup permohonan, kalau dah melepasi tarikh tutup jangan sesekali “share” takut berlaku kekeliruan. Portal ini hanya sekadar berkongsi hebahan iklan sahaja, bukan mohon melalui website ini, tq.