Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kulai 2019 MPK

Ini adalah perkongsian cara mohon dan semak iklan jawatan kosong mpk kulai bagi tahun 2019, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukan ini.

Kerja Kosong 2019 MPK (KULAI)

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kulai (MPK), untuk kali ini mps menerusi laman sesawang pencari kerjanya mpkulai.gov.my telah mengeluarkan hebahan iklan jawatan kosong untuk tahun 2019 ,tawaran ini dibuka kepada anda yang mempunyai kreteria-kreteria yang ditetapkan untuk memohon megikut kumpulan jawatan yang dikeluarkan.

Kekosongan Jawatan

Berikut adalah senarai kekosongan jawatan yang anda buat masa ini[1]

 • PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA
 • PENOLONG JURUTERA
 • PENOLONG PENGUATKUASA
 • PEMBANTU TADBIR
 • PEMBANTU AWAM
 • PEMBANTU OPERASI

Syarat Lantikan

Cara Mohon

 1. Permohonan perlu dibuat menggunakan Borang Majlis Perbandaran Kulai yang boleh diperolehi daripada Pejabat Majlis secara percuma. Borang Permohonan juga boleh diperolehi  dengan muat turun dari Laman Web Rasmi www.mpkulai.gov.my atau disini (.Pdf)
 2. Permohonan perlulah disertakan juga bersama sekeping gambar berukuran passport, salinan Kad Pengenalan, Sijil Persekolahan & Sijil Berhenti Sekolah (setiap Salinan sijil hendaklah diperakui sah oleh pegawai yang bertauliah).
 3. Untuk kelayakan Sijil/Diploma/Ijazah anda perlu lampirkan sekali pengiktirafan kelayakan di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) melalui Laman Web :- http://www2.mqa.gov.my/esisraf/ dan dihantar bersama borang permohonan.
 4. Permohonan yang lewat diterima, tanpa gambar dan tanpa dokumen – dokumen diatas dan tidak mengikuti syarat/peraturan tidak akan dilayan.
 5. Permohonan daripada pegawai- pegawai yang sedang berkhidmat mestilah membuat permohonan melalui ketua Jabatan mengikuti perintah AM Bab ‘A’ Bil.17 dibawah Peraturan-peraturan Pegawai Awam Tahun 2015 dan memastikan Laporan Penilaian Prestasi, Surat Kebenaran Permohonan dari Ketua Jabatan dan Salinan Kenyataan Perkhidamatan yang dikemaskini disertakan  bersama-sama.
 6. Permohonan hendaklah dihantar terus kepada :

YANG DIPERTUA

MAJLIS PERBANDARAN KULAI

JALAN PEJABAT KERAJAAN

81000 KULAI,JOHOR

(SEKSYEN PERJAWATAN)

Tarikh Tutup

 • Tutup Pada atau sebelum jam 5:00 petang pada 4 Julai 2019 (Tulis sekali Nama dan Jawatan yang dipohon disebelah kiri sampul surat)

Rujukan

 1. ˄ Portal Rasmi (MAJLIS PERBANDARAN Kulai)(

Disclaimers : Artikel ini ditulis sebelum tarikh tutup permohonan, kalau dah melepasi tarikh tutup jangan sesekali “share” takut berlaku kekeliruan. Portal ini hanya sekadar berkongsi hebahan iklan sahaja, bukan mohon melalui website ini, tq.

Leave a Comment