Jawatan Kosong LHDN 2019 Lembaga Hasil Dalam Negeri

Ini adalah perkongsian cara mohon iklan jawatan kosong lhdn bagi tahun 2019, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukan ini.

Kerja Kosong 2019 LHDN

Jawatan Kosong Lembaha Hasil Dalam Negeri (LHDN), untuk kali ini lhdn menerusi laman sesawangnya career.hasil.gov.my telah mengeluarkan hebahan iklan jawatan kosong di agensi itu untuk tahun 2019 ini. Sekali lagi tawaran ini dipelawa kepada anda yang mempunyai kreteria-kreteria yang ditetapkan untuk memohon mengikut kumpulan jawatan yang ditetapkan.

LHDN merupakan sebuah agensi dibawah Kementerian Kewangan Malaysia (MOF) yang ditugaskan untuk memungut hasil. Ianya ditubuhkan di bawah Akta Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia 1995 untuk mendapatkan kelebihan kuasan terutamanya dalam bidang kewangan serta pengurusan kakitangan dalam meningkatkan kualiti pentadbiran percukaian[1]

Kekosongan Jawatan

Berikut adalah senarai kekosongan jawatan yang ada untuk rujukan

  • Penolong Pegawai Eksekutif (Kesetiausahaan) – Gred 31
  • 13 Kekosongan[2]

Syarat Lantikan & Gaji

  • Syarat serta gaji bagi jawatan-jawatan yang disenaraian kan di atas boleh dirujuk di career.hasil.gov.my untuk maklumat lebih terperinci

Cara Mohon

  • Permohonan boleh dilakukan secara online melalui laman sesawang career.hasil.gov.my
  • Pengguna baru sila buat pendaftaran dahulu sebelum membuat permohonan. kalau dah pernah daftar boleh terus “login” sahaja.
Contoh Paparan Untuk Log Masuk & Daftar Baru
Paparan Apabila Berada Pada Ruangan “Pendaftaran”
  • Pendaftar baru sila isi maklmuat yang diperlukan dan pastinya tepat, dan dah selesai boleh ke fasa membuat permohonan.
  • Permohonan secara online yang tidak lengkap boleh menyebabkan permohonan tidak akan dipertimbangkan.

Tarikh Tutup

  • Tarikh tutup permohonan 15 Februari 2019

Rujukan

  1. ˄ Mengenai LHDN (Wikipedia)
  2. ˄ Portal Hebahan Iklan Jawatan (UPM)

Disclaimers : Artikel ini ditulis sebelum tarikh tutup permohonan, kalau dah melepasi tarikh tutup jangan sesekali “share” takut berlaku kekeliruan. Portal ini hanya sekadar berkongsi hebahan iklan sahaja, bukan mohon melalui website ini, tq.