fbpx

Jawatan Kosong LGM 2020 Lembaga Getah Malaysia

Ini adalah perkongsian iklan jawatan kosong lgm bagi tahun 2020, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukkan ini.

Kerja Kosong 2020 LGM

jawatan kosong lgm lembaga getah malaysia

Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia (LGM), untuk kali ini lgm menerusi laman sesawang JobsMalaysia (GOV) telah mengeluarkan hebahan iklan jawatan kosong jabatan itu untuk tahun 2020 ini sekali lagi tawaran ini kepada Warganegara Malaysia diamana mempunyai kreteria-kreteria yang ditetapkan untuk memohon megikut kumpulan jawatan yang ditetapkan serta mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di Lembaga Getah Malaysia

LGM adalah badan yang dipertanggungjawab kepada industri getah di Malaysia. Ianaya ditubuhkan pada 1 Januari 1998, dengan gabungan Institut Penyelidikan Getah Malaysia (RRIM), Lembaga Penyelidikan, Kemajuan Getah Malaysia (MRRDB) dan Lembaga Pasaran Getah Malaysia (MRELB) bagi meneruskan usaha memajukan serta pembangunan industri getah seperti yang dilakukan sejak 78 tahun yang lalu.[1]

Kekosongan Jawatan Kosong LGM

Pembantu Tadbir (Perkeranian/ Operasi) Gred N19
Pegawai Tadbir Gred N41

Syarat Lantikan

  • Untuk menyemak syarat penuh serta maklumat penuh kesemua jawatan yang dinyatakan diatasa boleh rujuk JobsMalaysia (LGM)

Cara Mohon

  • Permohonan jawatan kosong lgm hanya melalui laman sesawang JobsMalaysia (GOV) sahaja, kalau dari lain-lain sesawang hati2 mungkin “tipu”
  • Kalau anda pengguna baru mohon rujuk untuk (cara mohon/daftar JobsMalaysia).
  • Kalau dah pernah daftar tapi tak boleh login boleh rujuk (Cara Selesaikan Masalah Login JobsMalaysia)
  • Dah boleh login masukan nama majikan Nama Majikan > taip “LEMBAGA GETAH MALAYSIA.
  • Sukacita diingatkan bahawa hanya permohonan melalui Job Malaysia sahaja akan dipertimbangkan dan sebarang permohonan menggunakan borang permohonan jawatan kosong LGM tidak akan dilayan.
  • Calon lepas tapisan sahaja akan dipanggil temuduga, kalau selepas 3 bulan dari tarikh iklan tiada sebarang jawapan anggaplah permohonan tidak berjaya.

Tarikh Tutup

  • Tarikh tutup permohonan 02 Januari 2020

Rujukan

  1. ˄ Mengenai LGM (LGM GOV)

Disclaimers : Artikel ini ditulis sebelum tarikh tutup permohonan, kalau dah melepasi tarikh tutup jangan sesekali “share” takut berlaku kekeliruan. Portal ini hanya sekadar berkongsi hebahan iklan sahaja, bukan mohon melalui website ini, tq.