Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2019 (Selangor)

Ini adalah perkongsian cara mohon iklan jawatan kosong jabatan perangkaan bagi tahun 2019, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukan ini.

Kerja Kosong 2019 Statistic Deparment

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia (Statistic Deparment), untuk kali ini jabatan ini menerusi laman sesawang JobsMalaysia (GOV) telah mengeluarkan hebahan iklan jawatan kosong jabatan itu untuk tahun 2019, tawaran ini dibuka anda yang mempunyai kreteria-kreteria yang ditetapkan untuk memohon megikut kumpulan jawatan yang ditetapkan serta mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di sini

Mohon juga : Jawatan Kosong Jabatan Kemajuan Orang Asli

Senarai Jawatan Yang Kosong

  • Pekerja Sambilan Harian (Awam)

Syarat Permohonan

  • Syarat permohonan bagi adalah anda mesti mempunyai sekurannya  ijazah sarjana muda (degree) lain-lain untuk menjalankan tugas-tugas perangkawan , boleh rujuk (Maklumat Jawatan) ini untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan syarat penuh.

Cara Mohon

  • Permohonan hanya melalui laman sesawang JobsMalaysia (GOV) online sahaja, kalau dari lain-lain sesawang hati2 mungkin “tipu”
    Kalau anda pengguna baru mohon rujuk untuk (cara mohon/daftar JobsMalaysia).
  • Jawatan yang diiklankan adalah bertaraf TKontrak
  • Lewat hantar dari tarikh tutup akan di Reject

Tarikh Tutup

  • Tarikh tutup permohonan adalah pada 30 Ogos 2019

Rujukan

Disclaimers : Artikel ini ditulis sebelum tarikh tutup permohonan, kalau dah melepasi tarikh tutup jangan sesekali “share” takut berlaku kekeliruan. Portal ini hanya sekadar berkongsi hebahan iklan sahaja, bukan mohon melalui website ini, tq.

Leave a Comment