fbpx

Jawatan Kosong ANM 2019 Akauntan Negara Malaysia (Cara Mohon)

Ini adalah perkongsian cara mohon iklan jawatan kosong ANM bagi tahun 2019, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukan ini.

Kerja Kosong ANM 2019

Jawatan Kosong Akauntan Negara Malaysian (ANM), untuk kali ini ANM menerusi laman sesawang JobsMalaysia (GOV) telah mengeluarkan hebahan iklan jawatan kosong jabatan itu untuk tahun 2019, tawaran ini dibuka kepada anda yang berumur antara 25-29 tahun dan mempunyai kreteria-kreteria yang ditetapkan untuk memohon megikut kumpulan jawatan yang ditetapkan serta mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di ANM

Mohon juga :Jawatan Kosong Jabatan Kemajuan Orang Asli

Senarai Jawatan Yang Kosong

 • Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29

Syarat Permohonan

 • Syarat permohonan bagi adalah anda mesti mempunya sekurannya diploma/ diploma lanjutan sains komputer, boleh rujuk (Maklumat Jawatan) ini untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan syarat penuh.

Cara Mohon

 • Permohonan hanya melalui laman sesawang JobsMalaysia (GOV) online sahaja, kalau dari lain-lain sesawang hati2 mungkin “tipu”
  Kalau anda pengguna baru mohon rujuk untuk (cara mohon/daftar JobsMalaysia).
  Jawatan yang diiklankan adalah bertaraf Tetap/Kontrak
  Calon lepas tapisan sahaja akan dipanggil temuduga, kalau selepas 6 bulan dari tarikh iklan tiada sebarang jawapan anggaplah permohonan tidak berjaya.
  Lewat hantar dari tarikh tutup akan di Reject

Tarikh Tutup

 • Tarikh tutup permohonan adalah pada 15 julai 2019

Rujukan

Disclaimers : Artikel ini ditulis sebelum tarikh tutup permohonan, kalau dah melepasi tarikh tutup jangan sesekali “share” takut berlaku kekeliruan. Portal ini hanya sekadar berkongsi hebahan iklan sahaja, bukan mohon melalui website ini, tq.

Leave a Comment