Jawatan Kosong Jabatan Penyiaran Malaysia 2019

Ini adalah perkongsian cara mohon job vacancy or better known as iklan jawatan kosong jabatan penyiaran malaysia 2019 rtm , berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukan ini.

Jawatan Kosong Jabatan Penyiaran Malaysia(Pengenalan)

Jawatan Kosong Jabatan Penyiaran Malaysia, untuk kali ini jabatan ini menerusi laman sesawang portal kerjaya kerajaan Malaysia SPA telah mengeluarkan hebahan Kekosongan jawatan di jabatan tersebut bertaraf sijil/diploma yang setaraf dengan bidang kerja yang dikeluarkan.

Mohon Juga :Jawatan Kosong JKR Terkini

Kekosongan Jawatan

  • Penolong Jurutera Gref JA29
  • 80 Kekosongan untuk diisi
  • 120 Calon Simpanan

Syarat Permohonan

Berikut adalah pautan syarat permohonan bagi jawatan penolong jurutera tersebut. (Syarat Permohonan), pastikan sesuai dengan kelayakan akademik terutamanya untuk permohonan bertaraf diploma dan sijil.

Cara Memohon

Step 1 – Daftar/Login

Permohonan melalui website Rasmi spa iaitu:

  1. https://putra2.spa.gov.my/spa8new/login.jsp
  2. https://putra12.spa.gov.my/spa8new/login.jsp

Step- 2 Kalau Dah Daftar

Kalau anda pengguna sedia ada SPA anda hanya perlu ke bahagian “Jawatan Dimohon” dan terus ke “Jawatan SPA” dalam tu korang akan nampak pautan “DIP/STPM/MATRIK”

Step 3 – Ketik Mana Nak

Cari jawatan “Penolong Jurutera Gred JA29 dan seret ke kanan, dah sattle ketik simpan.

Step 4 – Hatar Permohonan

Masuk bahagian pengakuan permohonan dan ketik “Perakuan” dan nampak latihan yang anda pilih tadi? sila baca pengakuan permohonan terlebih dahulu dan ketik “Saya Setuju” jika anda setuju dan terus Hantar.

Step 5 – Semak Permohonan

Semak semula permohonan anda di bahagian “Semak Permohonan” takut tak masuk atau tersilap. kalau dah ada makanya anda dah berjaya buat permohonan dan tunggu sentiasa semak status kalau dapat kelak. Good Luck.

Share² lah yerr..

Leave a Comment