Resepi Popia Carbonara Cheese Viral

Dua tiga hari ni viral pasal popia carbonara je kan, jom tengok resepi simple dan mudah dibuat ini.

Resipi Hidangan Popia Carbonara

Resipi Hidangan Popia Carbonara

Selalu kalau sebut pasal popia ni yang familiar dengan kita popia goreng sambal je kan, semenjak dua menjak ni ramai yang cuba buat resepi terbaru popia degan inti carbonara ni.

Resepi ini sebenarnya dikongsi oleh Cik Rabi di laman facebook nya, nampak sedap dan padu kalau dilihat, jom la try cuba tukar angin pulak buat popia ni.

#1 Sediakan Bahan-Bahan

#1 Sediakan Bahan-Bahan

Bahan-Bahannya :

- Sausage 

- Isi ayam

- Lobak merah

- Lada banggala

- Bawang holand

#2 Menumis Bahan

#2 Menumis Bahan

- Tumis bahan sampai naik bau 

- Lepastu masuk sos carbonara home made atau carbonara prego

- Lepastu seasoning Kan dgn garam , gula ,pasti sedap ,black Peper ,origano

- Rasa sikit ngam -Siap 

- Sejukkan dulu sampai dia agak pekat sikit baru boleh bungkus

#3 Bungkus Bahan Yang Ditumis

#3 Bungkus Bahan Yang Ditumis

Teknik bungkus 1

**sos agak2 ya Jgn jadi MCM Sis 

Gambar atas tu sejenis yg tamak memang jadi gemok la awak punya popia .haha

#4 Tambah Cheese

#4 Tambah Cheese

Letak cheese mozarela sikit baru umph

#5 Wrap Bungkusan

#5 Wrap Bungkusan

Tampal dgn tepung 

*oh ya Rabi buat double wrap dgn kulit popia tau .

kalau wrap sekali je boleh bocor sos nnti .

#6 Fasa Menggoreng

#6 Fasa Menggoreng

Goreng api perlahan supaya masak sekata ok ????

#7 Masakan Siap

#7 Masakan Siap

Masakan popia carbonara siap untuk dimakan...

On tak on!!!