19 Pekerjaan Yang Boleh Dilakukan ‘Superhero’ Selain Menjadi Wira

Kerja part time yang boleh supehero buat selain jadi adiwira

1. Darth Vader

Darth Vader

Darth Vader mungkin boleh mengambil upah ukir pokok sebagai pendapatan tambahan. “May the force be with you”

2. Captain America

Captain America

Selain menjadi wira, kami rasa Captain America sangat sesuai jadi waiter. Lelaki kacak bersifat budiman. Sebab kerja waiter ni memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. Huh!

3. Ironman

Ironman

Nama pun Iron Man, gosok baju adalah kerja paling sesuai.

4. Spiderman

Spiderman

Boleh ambil upah pasang tali raket.

5. Mr Fantastic

Mr Fantastic

Kerja kutip buah memang sesuai dengan kelebihan yang dia ada. Senang, tak payah pakai galah!

6. Cat Women

Cat Women

Boleh ambil upah tangkap tikus, kata kucing!

Baca juga: Zappa, Kucing Yang Sukakan Mangkuk

7. Green Lantern

Green Lantern

Green Lantern ni special sikit kami rasa, sebab macam-macam kerja dia boleh buat.

8. Wolverine

Wolverine

Sebab dia punya kuku tu lagi tajam dari pedang, kami rasa Wolverine boleh ambil upah potong daging, nak nak dekat dengan raya haji.

9. The Flash

The Flash

Penghantar pizza. Sebab laju sangat, boleh la minta kerja jadi tukang hantar pizza, boleh makan pizza panas-panas.

10. Human Torch

Human Torch

Boleh bukak business ayam golek, time-time puasa laku keras ni.

11. Cyclops

Cyclops

Kerja dengan Jabatan Kerja Raya (JKR). Ambil upah buat jalan, dekat Malaysia pun banyak jalan rosak yang nak kena baiki, mungkin boleh tolong jadi cepat sikit.

Cakap Superhero!

12. Aquaman

Aquaman

Sebab dia boleh bernafas dalam air, dan berkawan dengan ikan-ikan. Kerja bersih Aquarium adalah paling sesuai. Jerung pun tak berani nak lawan.

13. Storm

Storm

Boleh minta kerja siram pokok bunga, lebih-lebih lagi kalau kebun tu besar, senang kerja.

14. Robin

Robin

Sebab handal sangat bergayut pakai tali dekat bangunan-bangunan tinggi, boleh minta kerja cucui tingkap bangunan, gaji pun mahal juga.

15. Batman

Batman

Rasanya tak perlu kerja part time pun tak apa, sebab dia dah kaya. Huhu.

16. Superman

Superman

Boleh jadi posmen hantar surat. Tak pun minta kerja dengan pos laju, peti ais pun dia boleh hantar depan rumah.

17. Thor!

Thor!

Thor boleh jadi tukang besi, dia memang pakar dalam bab ni.

18. Ice-man

Ice-man

Musim-musim panas ni, permintaan ais kuib makin tinggi. Kalau tak cukup stok boleh upah Iceman jadi perkerja tambahan.

19. The Hulk

The Hulk

Yang ini kerja paling dia suka, kerja-kerja meroboh bagunan.

Sumber: imgur

Share² lah yerr..
Categories list

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of