fbpx

5+ DIY Hadiah Hari Guru Yang Pasti Membuatkan Hadiah Anda Lebih Bermakna

Hari guru semakin tiba, pastinya anda ingin memberikan hadiah buat guru-guru kesayangan anda tetapi masih memikirkan hadiah apa yang sesuai untuk mereka. Jangan risau, di sini kami kongsikan idea DIY Hadiah Hari Guru

1. Mug (Cawan)

Mug (Cawan)

Fotokredit: Eastcoastcreativeblog.com

Kepada anda yang kreatif, apakata anda design muguntuk guru anda.Mudah sahaja, anda perlukan cawan kosong, dan pen marker yang kekal. Ataupun anda boleh ikut seperti gambar diatas dengan menggunakan stickeryang bercorak.Nampak simple tapi mempunyai nilainya tersendiri.

2. Coklat

Coklat

Fotokredit : Pinterest.com

Coklat dikatakan mampu menghilangkan stress seseorang. Dengan memberi coklat pada guru anda, mungkin mampu mengurangkan tekanan yang dialalaminya.

3. Pokok Kaktus

Pokok Kaktus

Fotokredit : Pinterest.com

Kalau andayang unik sikit, anda boleh hadiahkan guru anda pokok kaktus. Sebab apa pokokkaktus, bukan pokok lain? Sebab pokok kaktus senanag nak jaga dan bestnya takpayah nak siram hari-hari. Selain itu, ia juga boleh dijadikan sebagai tamanhiasan.Bila guru anda, tengik pokok kaktus ini, pasti dia akan teringatkananda.

4. Botol Air Tuperware

Botol Air Tuperware

Fotokredit : Zainahbakar.blogspot.com

Kalau anda mahukan hadiah anda boleh dimanfaatkan oleh guru anda, andaboleh, hadiahkan kepada guru anda botol air jenama Tupperware. Itupun kalau adabajet lebih sebabnya jenama ni tahan lama dan kalau rosak seperti penutup botolnyapecah, anda boleh menukarnya di cawangan tupperware yang terdekat.

5. Kalkulator

Kalkulator

Fotokredit : Pinterest.com

Anda juga boleh memberikan guru anda, kalkulator. Pasti dia suka sebab memudahkannya mengira markah kertaspeperiksaan anda dan rakan anda. 

6. Payung

Payung

Fotokredit : MomAlwaysFindOuts.com

Selain botol air dankalkulator, anda juga boleh hadiahkan payung kepada guru anda. Berguna kepadanya apabila tiba musim hujan nanti.

Disini kami kongsikan diy buat kotak ikea

7. Pen Merah

Pen Merah

Fotokredit : Pinterest.com

Yang ini kalo korang bagi, comfirm guru korang sukasangat-sangat. Sebab dia guna pen merah ini dia gunakan untuk menanda kertassoalan korang. Lagi satu, murah . Kalau korang nak jimat, inilah hadiah yang palinsesuai untuk guru anda.

Rujukan :

[1]- Pinterest.com

[2]- MomAlwaysFindOuts.com

[3]- Zainahbakar.blogspot.com

[4]- Eastcoastcreativeblog.com