list

7 Destinasi Percutian Menarik Dengan Kadar Risiko Yang Rendah

Percutian sesuatu yang sangat menyeronokkan, tetapi faktor keselamatan juga penting. Jika anda seorang yang suka mengembara, disini ada 7 senarai negara dengan kadar jenayah paling rendah.

1. Laos

Laos

Walaupun terdapat beberapa kes jenayah seperti pengedaran dadah, Laos masih diketegorikan diantara negara negara asia yang mencatatkan rekod jenayah yang rendah. tapi jangan risau, isu isu seperti ini bukanlah sesuatu yang baru.

Laos terkenal dengan monumen monumen seperti kuil dan patung patung besar penganut agama buddha. Jika anda mahukan pengalaman eksotik musim sejuk, Laos adalah salah satu destinasi menarik untuk dikunjungi dan selamat untuk pelancong.

2. Japan

Japan

Terkenal dengan bandar teknologi dan moden, Jepun adalah negara yang mencatatkan kadar jenayah terendah didunia dan mempunyai kestabilan politik yang baik. Ini semestinya menjadikan Jepun adalah negara yang paling selamat untuk melancong.

3. Vietnam

Vietnam

Satu lagi destinasi eksotik di asia, sangat terkenal dikalangan backpackers atau pengembara bajet.Keindahan alam semula jadi adalah tarikan utama kenapa anda patut pergi ke sini selain dari mempunyai penduduk tempatan yang ramah dan mesra. 

Ini adalah sesuatu yang baik untuk pelancong!

4. Madagascar

Madagascar

Tidak ramai traveller malaysia yang sampai kesini, mungkin kerana Madagascar tidak begitu popular seperti negara negara yang lain, tetapi Madagascar menjanjikan permandangan yang indah untuk anda dengan suasana kehidupan liar yang sangat menggagumkan.

5. Cuba

Cuba

Cuba juga adalah salah satu destinasi menarik dan selamat untuk pelancong. Destinasi  musim sejuk kegemaran ramai orang ini menawarkan banyak penginapan menarik di tengah bandar.

6. Costa Rica

Costa Rica

Terletak di Amerika Latin. Costa Rica adalah tempat paling banyak dikunjungi diantara tempat tempat yang ada di Amerika Tengah. Kaya dengan kehijauan alam semula jadi, Ini adalah destinasi yang menyeronokkan jika anda sukakan percuti jenis eko .

Nyaman dan segar! fuhh.

7. Iceland

Iceland

Destinasi impian! Walaupun negara ini tidak mempunyai askar tetap, sejak dulu lagi Iceland sememangnya terkenal dengan tempat yang sangat selamat dan aman. Tapi sayang, tidak ramai orang malaysia yang berpeluang datang kesini.

Kami pasti anda semua teruja ingin kesini bukan?

baca:  5 Tempat Paling Menakjubkan Di Dunia Yang Ramai Orang Tak Tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button