8 Idea Dekorasi Bilik Tidur Kanak-Kanak Yang Sangat Kreatif

Dekorasi bilik tidur kanak-kanak yang kreatif. Bukan setakat budak-budak, orang dewasa pun suka.

1. Cinderella

Cinderella

Bilik tidur Cinderella. Anak perempuan mesti suka yang ini. Paling kreatif reka bentuk katil di bilik tidur ini nampak macam kereta labu dalam cerita dongeng tu. Saya suka, saya suka!

2. Panda

Panda

Pengunaan warna hitam, putih dan hijau ini memang sesuai dengan tema ‘Panda’ pada bilik tidur ini. Nampak comel dan Fresh!

3. Minimalis

Minimalis

Konsep minimalis memang terbaik! Ringkas, kemas dan nampak selesa. Idea bilik tidur ini memang sesuai untuk lelaki, sebab perempuan kan ‘complicated’.

4. Loteng atas katil

Loteng atas katil

Loteng diatas katil ini adalah salah satu cara terbaik untuk memanfaatkan ruang bilik tidur yang kecil. Boleh dijadikan tempat membaca buku atau lepak.

Tapi ibu bapa pastikan keselamatan anak anda terjamin ya!

Baca juga: Idea Kreatif Untuk Memanfaatkan Ruangan Kecil Di Rumah Anda

5. Mewah

Mewah

Comel bentuk katil ni, nampak macam sampan. Bilik tidur jenis ini kami rasa sesuai untuk anak perempuan. Ada tempat khas untuk simpan patung. Untuk dekorasi bilik seperti ini mungkin memerlukan kos yang agak tinggi

6. Bilik Permainan

Bilik Permainan

Ya! Buat bilik jadi tempat permainan, Fungsi 2 dalam 1. Sesuai untuk kanak-kanak berumur 4-6 tahun.

7. Spiderman

Spiderman

Bilik tidur Spiderman. Ini cara paling jimat tapi tetap nampak menarik. Beli sahaja set cadar dan bantal Spiderman. Nak lagi menarik, guna langsir bercorak kartun spiderman.

8. Bilik Tidur Lanun

Bilik Tidur Lanun

Wah, yang ini paling gempak! Macam dalam cerita fantasi. Katil tergantung berbentuk kapal, siap ada jambatan gantung lagi. Memang super Ohsem!

Share² lah yerr..
Categories list

Leave a Comment