Jawatan Kosong KDN 2019 Kementerian Dalam Negeri

Ini adalah perkongsian cara mohon dan semak iklan jawatan kosong KDN 2019, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukan ini.

Jawatan Kosong KDN (Pengenalan)

Jawatan Kosong KDN

Jawatan Kosong Kementerian Dalam Negeri (KDN), untuk kali ini KDN menerusi laman sesawang SPA (GOV) telah mengeluarkan hebahan iklan jawatan kosong jabatan itu untuk tahun 2019 ini sekali lagi tawaran ini kepada Warganegara Malaysia yang kreteria-kreteria yang ditetapkan untuk memohon

Kekosongan Jawatan

  • PEGAWAI PENGUAT KUASA KP41

Syarat Permohonan

Berikut adalah pautan syarat permohonan bagi jawatan penolong jurutera tersebut. (Syarat Permohonan), pastikan sesuai dengan kelayakan akademik anda.

Cara Memohon

Step 1 – Daftar/Login

Permohonan melalui website Rasmi spa iaitu:

  1. https://putra2.spa.gov.my/spa8new/login.jsp
  2. https://putra12.spa.gov.my/spa8new/login.jsp

Step- 2 Kalau Dah Daftar

Kalau anda pengguna sedia ada SPA anda hanya perlu ke bahagian “Jawatan Dimohon” dan terus ke “Jawatan SPA” dalam tu korang akan nampak pautan “IJAZAH”

Step 3 – Ketik Mana Nak

Cari jawatan “PEGAWAI PENGUAT KUASA KP41” dan seret ke kanan, dah sattle ketik simpan.

Step 4 – Hatar Permohonan

Masuk bahagian pengakuan permohonan dan ketik “Perakuan” dan nampak latihan yang anda pilih tadi? sila baca pengakuan permohonan terlebih dahulu dan ketik “Saya Setuju” jika anda setuju dan terus Hantar.

Step 5 – Semak Permohonan

Semak semula permohonan anda di bahagian “Semak Permohonan” takut tak masuk atau tersilap. kalau dah ada makanya anda dah berjaya buat permohonan dan tunggu sentiasa semak status kalau dapat kelak. Good Luck.

+ Contoh Soalan Pegawai Penguatkuasa KP49

Disclaimers : Artikel ini ditulis sebelum tarikh tutup permohonan, kalau dah melepasi tarikh tutup jangan sesekali “share” takut berlaku kekeliruan. Portal ini hanya sekadar berkongsi hebahan iklan sahaja, bukan mohon melalui website ini, tq.